Материјали


Ѕидови и фасада:

fasada i prozorci

– Nexe термоблок – најдобра термоизолација, која истовремено обезбедува и оптимално струење на водената пареа – за пријатна микроклима во просториите
-10cm графитен стиропор – обезбедува 20% подобра термоизолација од обичниот бел стиропор
– Baumit Pro термофасада
– топлинска изолација
– тешко запалива – заштита од пожари
– овозможува излегување на влага од просториите, но спречува навлегување на атмосферската влага.

Влезна врата: MS-14

vrata

– цврста челична конструкција, 4 фиксни и 10 подвижни точки на заклучување за ваша максимална сигурност
– „Silent lock“ брава за избегнување на непотребни звуци при отклучување и заклучување
– отпорна на пожар повеќе од 30 минути
– термо и звучна изолација
– каса отпорна на деформации

Бања:

Bathroom-gender-sign

– првокласна италијанска керамика со можност за избор на клиентот во фаза на градба
– „Ideal Standard“ вградени тоалетни казанчиња за подобра естетика и полесно одржување хигиена
– туш кабини со калено стакло – максимална цврстина и безбедност дури и при евентуално кршење. Стаклото се претвора во ситен прав кој не предизвикува повреди
– специјална врата со алуминиумски вентилациони решетки и брава со anti-panic копче за безбедност во случај на заклучување

Прозорци: Rehau Geneo PHC

REHAU_Logo

– Passive House Institute серификат како гаранција за обезбедена:
1. Највисока енергетска класа А
2. Беспрекорна звучна изолација
3. Оптимална сончева светлина
Внатрешен гипсен малтер: Knauf MP 75 L
– машинско нанесување – максимална прецизност
– потполно природен и здрав за човекот
– самостојно регулирање на влажноста на воздухот
– бавно ширење во случај на пожар: 20% врзана кристална вода

Хидроизолација

hydroisolation

– Кујната, бањата и и терасите се поизложени на влажност, па затоа особено внимание обрнавме на хидроизолацијата. Притоа користевме:
1. Kema Hydrostop Elastic
2. Kema Bandtrack Tack 12
3. Kemacryl

Водоводна инсталација: Rehau Rautitan

REHAU_Logo

– Лесно поставување, трајност и сигурност – заштедува непотребни трошоци за санација и одржување

Паркет

basketball-floor-texture

100% природно дабово дрво на норвешкиот производител Boen

Вградени кабелски и мрежни приклучоци во секоја соба