Дневникот на една зграда – GA06, Аеродром

gradnja_v-01

Започнуваме ново поглавје во изградбата на домови! Објектот GA06 е нов во понудата во населба Аеродром, со избор на станови и локација кои ќе ги задоволат желбите и на најпребирливите.

Општи податоци

Адреса: Ул. Руди Чајевац бр. 45 и 47

Број на влезови: 2

Катови: Приземје + 9 + поткровје

Избор на површина на станови: 38-83m²

Со цел да Ви го направиме попрегледен и подподостапен процесот на изградба, за Вас го создадовме овој “Дневник” кој низ видеа и фотографии ќе Ве води низ најновите информации за проектот секоја недела.

Преглед на понудата може да погледнете тука.

20.04.2017

Се работи на поставување покрив на зградата. Надворешната ѕидарија е до седми кат, додека со ѕидање на вентилационите столбови сме до втор кат.

13.04.2017

07.04.2017

Во тек е ѕидање на фасада на четврти кат, а се работи и на поставување плоча за поткровјето.

30.03.2017

Во тек е бетонирање на плочата на 9ти кат. Започнавме со ѕидање со Nexe термо блокови, блокови кои се различни од обичната цигла и кои обезбедуваат одлична термо и звучна изолација, а во комбинација со останатите елементи од Golden Art системот за градба, создаваат дом кој припаѓа на А-класата за енергетска ефикасност.

21.03.2017

17.03.2017

Во тек е поставување на плоча кон седми кат. Подолжуваме и понатаму со исто темпо!

09.03.2017

Одиме нагоре! Изградбата продолжува по сите стандарди воспоставени со Golden Art системот за градба, принцип на изградба при кој се користат само првокласните материјали од врвни производители како што се Baumit, Kema, Rehau, Nexe, Metron, TKK, Ideal Standard и многу други. Оваа недела се поставува плочата од четврти кон петти кат.

23.02.2017

Се поставува армирано-бетонска плоча и столбови за втор кат.

6.02.2017

Во тек е поставување на греди и армирано-бетонска плоча на ниво -1:

 

16.02.2017