Црвено-бел живот во 25m²

Никогаш доста од предизвици! Што ако ви кажеме дека можете да имате сè што Ви е неопходно во помалку од 25m²? Овој стан е буквално соба претворена во место за живеење, и во неа брилијантно се сместени спална, дневна, кујна и бања! Просторот за складирање е максимално искористен со вметнување ормарчиња на сите места кои тоа […]

Бакарни детали

Денес Ви нудиме нова инспирација – бакарот како материјал кој можете да го искористите во буквално секој стил на ентериер! Комбинирајте го со светла соба, бел мебел и минималистички дизајн за да постигнете скандинавски изглед на просторот. Измешајте камен, дрво и бакарни детали за рустичен ефект, или пак со фасадна црвена цигла за underground модерен […]

Практична уметност во кујната

Изморени од секојдневниот изглед на ѕидните плочки во кујната? Сакате нешто ново кое ќе изгледа убаво, но сепак ќе биде практично за одржување? Да, кујната и секојдневните активности во неа знаат да бидат прилично хаотични, и можеби плочките се понекогаш најдобро решение, но, барајќи инспирација за нашиот блог наидовме на нешто што можеби ќе Ве […]

Направете сами – црна табла за пишување!

„Мирче сакал да ја убие мувата во просторијата. Мувата се удрила во прозорецот и по ударот паднала на работната маса во далечина од 36,4cm. Со која брзина летала мувата ако прозорецот е со димензии 140*73cm, густината на стаклото е 2.5*103 kg/m3, а Маја од другиот клас е надвор со другарките и е многу убава?“ Се […]

Младешки стан од 42m²

Млади сте, скоро вработени и сакате свое мирно катче да го надополни вашето секојдневие. Урбаната џунгла станува сѐ погуста, животот сѐ побрз, и во оваа ситуација многу е тешко наоѓањето стан кој во исто време ќе ги исполнува вашите барања за домување и ќе биде соодветен на нашиот џеб. Ве разбираме, но, кој вели дека […]

Есен во домот

Во сезоната на подготовки на ајвар и зимница, кога температурите се значително пониски од жешкото лето, на Вашиот дом му треба топлина. Најдобар начин да го направите тоа се убавите бои кои ја красат оваа сезона. Еве неколку идеи кои нас не испирираа. Уживајте!